Rector Vindicat woedend over 'feestje' in sociëteit: 'Twee jaar lang voor niets aan onze reputatie gewerkt'

Floris Hamann, rector van Vindicat. Foto: ANP

Floris Hamann, rector bij Vindicat, is woedend over de actie van 15 van zijn leden die in de nacht van vrijdag op zaterdag een feestje hadden in het verenigingsgebouw aan de Grote Markt.

,,Ik ben boos en teleurgesteld. We hebben zo hard gewerkt aan onze reputatie. Alles dat we in twee jaar hebben opgebouwd, is voor niets geweest. Zo voelt het. De grond zakt onder je vandaan.”

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen 15 Vindicaters samen in het gebouw van de vereniging aan de Grote Markt in Groningen. De politie heeft de aanwezigen beboet en naar huis gestuurd. De senator geeft aan dat hij blij is met de ingreep van de politie en benadrukt dat het een actie is van individuele leden.

‘Domme, individuele actie’

De leden worden verwijderd uit de vereniging. ,,Het was een domme, individuele actie. Wat deze leden hebben gedaan, is volledig in strijd met de maatregelen van de overheid en het beleid van Vindicat,” zegt Hamann.

Het tijdstip van de actie is extra zuur. Vrijdag had Hamann nog een gesprek met burgemeester Koen Schuiling van Groningen. Uit dat gesprek kwam naar voren dat de burgemeester trots was op de studenten van Groningen omdat ze zich zo goed aan de maatregelen houden. ,,En diezelfde avond nog gebeurt dit. Teleurstelling, dat is het enige wat overblijft.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu