Sharon en Cindy uit Leek zitten in de nieuwe clip van wereldsterren Justin Bieber en Ariana Grande: 'Ik moest huilen toen ik het zag'

‘Help ons om de Stuck With U-video te maken. Tweet ons video’s van jou en je dierbaren in quarantaine’ luidde de oproep van Justin Bieber en Ariana Grande vorige week op Twitter. Sharon (16) en Cindy (12) de Jong uit Leek stuurden hun ‘quarantainevideo’ op. Nu zitten ze in de nieuwe videoclip van de megasterren. ,,Ik moest huilen toen ik het zag.”

Sharon (links) en Cindy de Jong.

Sharon (links) en Cindy de Jong. Foto: Peter Wassing

De lijst met ingezonden video’s onder het bericht van de twee tieneridolen (samen goed voor meer dan honderd miljoen volgers) is eindeloos. Het zijn er duizenden. Toen Sharon de oproep laat op de avond zag, trommelde ze gelijk haar zusje op. De meiden filmden zichzelf terwijl ze dansten op een instrumentale versie van de single. Cindy: ,,We verzonnen gewoon een dansje. Dat hebben we wel een paar keer overgedaan hoor. De leukste versie stuurden we op.”

32 miljoen views

Een paar dagen later delen Bieber en Grande korte teaserfragmenten van de clip op social media. ,,Toen zagen we onszelf ineens!” jubelt Sharon. Een ‘enorme verrassing’ maar écht juichen durven ze dan nog niet. Wat als ze er toch nog uitgeknipt worden?

Op 8 mei is het zover: de video wordt online gezet. Sharon: ,,We gingen gelijk kijken. Ergens middenin het liedje zagen we ineens onze video. We kunnen het nog steeds niet geloven. Ik moest huilen van blijdschap.”

Clip bomvol internationale sterren én Sharon en Cindy

Twee seconden duurt het fragment. Van 01:44 tot en met 01:46 zijn de zusjes dansend te zien. Met bijna 32 miljoen views op Youtube is het een van de best bekeken video’s op dit moment. De clip zit bomvol Internationale sterren als Kylie Jenner en zanger Michael Buble. Maar ook acteurs Gwyneth Paltrow en Ashton Kutcher komen voorbij. Dankzij de zusjes uit Leek kreeg de video een Gronings tintje. Tientallen reacties kregen ze van familie en vrienden. Cindy: ,,Iedereen vindt het heel erg leuk voor ons en ze gunnen het ons ook omdat we zo’n fan zijn.”

Ariana Grande parfums, haarbanden, sleutelhangers en slaapmaskers

Zeven jaar is Sharon al fan. En ze heeft haar jongere zusje aangestoken. Niet met de Bieber Fever , zoals het bijna koortsachtige fanatisme van Justin Bieber fans wordt genoemd. Nee, de zussen zijn fan van zangeres Grande. Sharon: ,,Justin kan wel leuk zingen hoor maar verder hebben we er niet zoveel mee.”

Sharon’s tienerkamer staat vol met memorabilia. Op speciale fanaccounts op Instagram en Youtube showt ze haar verzameling. Van Ariana Grande parfums tot haarbanden, sleutelhangers, telefoonhoesjes, posters en slaapmaskers. Zelfs een consumptiebon van de wereldtournee van de zangeres heeft ze bewaard en ingelijst.

‘Keep on going!’

Is dit fragment in een officiële videoclip dan de kers op de taart? Nee. Dat blijft nog altijd de meet&greet met de zangeres. ,,Ik mocht Ariana vorig jaar ontmoeten. Dus ik heb haar al eens een knuffel gegeven en met haar gepraat.” vertelt Sharon. „Ik heb haar toen gezegd dat ik ook zing. ‘Keep on going!’ zei ze toen. En dat blijf ik ook doen.”

Bieber en Grande melden dat de opbrengst van het nummer zal gaan de First Responders Children’s Foundation , dat studiebeurzen verstrekt aan de kinderen van medische hulpverleners brandweerlieden en politieagenten die werken tijdens de coronapandemie. Bekijk de hele video van ‘Stuck With You’ hier:

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu