Shelter Our Students biedt 75 dakloze internationale studenten een slaapplek. Nog zeker 400 te gaan

Burgemeester Koen Schuiling verwelkomt nieuwe studenten in Groningen. Foto: Peter Wassing

Meer dan 500 dakloze internationale studenten hebben zich gemeld bij Shelter Our Students voor opvang. De organisatie, een samenwerking van studentenclubs, heeft 75 van hen een slaapplek kunnen bieden en voert actie voor meer noodopvang.

,,Om deze crisis door te komen moeten er snel meer bedden geregeld worden. Wij kunnen het ook bijna niet meer bijbenen’’, zegt Marinus Jongman van Shelter Our Students (S.O.S).

S.O.S vraagt Groningers om deze studenten te hulp te schieten en een slaapplek aan te bieden. Tot nu toe hebben 149 mensen dat gedaan. ,,We zijn nu al over de helft van de capaciteit’’, zegt Jongman. ,,En we verwachten dat er deze dagen nog tientallen studenten bijkomen.’’

Geen vertrouwen in

De gemeente heeft met de RUG en de Hanzehogeschool ook voor noodopvang gezorgd, maar S.O.S. heeft er geen vertrouwen in dat dit genoeg is. De organisatie zal vrijdag met tenten en flyers voor het Academiegebouw aandacht vragen voor het probleem.

S.O.S. Groningen is een initiatief van de studentenbelangenorganisaties Democratische Academie Groningen, JS Groningen, Groningen Feminist Network, Groninger Studentenbond, Internationale Socialisten, Lijst Calimero en ROOD Groningen. Ze roepen de gemeente en de onderwijsinstellingen op voor extra bedden in de noodopvang te zorgen, een campus op Zernike te bouwen en om nieuwe internationale studenten voortaan beter voor te lichten over de problemen op de kamermarkt.

Nieuws

Meest gelezen

menu