Sla Raak houdt Oldambt aan contract. Gemeente kan groot onderhoud tennisbanen niet betalen

Vrijwilligers van Sla Raak zorgen voor klein onderhoud op het complex. De gemeente neemt het grootonderhoud voor haar rekening, maar daarover is nu verschil van mening.

Vrijwilligers van Sla Raak zorgen voor klein onderhoud op het complex. De gemeente neemt het grootonderhoud voor haar rekening, maar daarover is nu verschil van mening. Foto: Archief Huisman Media

Tennis- en padelvereniging Sla Raak in Winschoten groeit als kool. Sinds 2020 is de vereniging gegroeid van 300 naar bijna 540 leden. De aanleg van twee padelbanen is de succesmotor achter de explosieve ledengroei.

Ondanks de bijna-verdubbeling van het aantal leden, is er ook zorg bij het bestuur. De zes banen op het complex in het Stadspark zijn nog niet afgekeurd voor competitiewedstrijden, maar groot onderhoud is dringend gewenst. En daar wringt het. Het bestuur verwacht op basis van het contract met de gemeente Oldambt dat deze het groot onderhoud voor haar rekening neemt. ,,Zo staat het zwart op wit. De vereniging doet klein onderhoud, de gemeente groot onderhoud. Wij houden de gemeente hieraan’’, zegt vicevoorzitter Martin Deiman.

Renovatie gravelbanen kost ruim een ton

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's