Slecht nieuws voor sneakerfans: Adidas sluit nog dit jaar zijn Originals Store in Groningse Herestraat

De Adidas Originals Store in de Herenstraat in Groningen sluit op 17 november zijn deuren.

Shopaholics die graag hun sneakers kopen in de Adidas Originals Stores moeten snel zijn: vanaf 17 november sluit sneakermerk Adidas zijn schoenenwinkel in de Herestraat in Groningen.

Ook de filialen in Eindhoven, Arnhem en Breda zullen verdwijnen, bevestigt een woordvoerder van het Duitse sneakermerk. Eerder dit jaar sloot Adidas al vijf vestigingen. Adidas gaat verder met de vestigingen in Amsterdam en Haarlem.

Verrassing

Adidas kwam tien jaar geleden naar Groningen: eerst als franchise-formule, later werd de winkel door Adidas overgenomen. Voor het personeel, bestaande uit twee vaste en drie tijdelijke krachten, kwam het nieuws als een verrassing, vertelt filiaalmanager Ivar Blom.

Hij vindt de sluiting erg jammer: „Nu kunnen we het unieke verhaal van Adidas niet meer vertellen.” Aan de omzet kon het niet liggen, stelt Blom: „In september hebben we ons jaarbudget al gehaald.”

Voor collega Emmy van der Mei is de sluiting een behoorlijke ommezwaai, want ze werkt al dertig jaar in het pand: „Mijn contract werd iedere keer overgenomen als er een nieuwe winkel in kwam. Maar nu ga ik wel weg, ik denk niet dat ik nu nog kan blijven.” De sluiting ziet ze als een verlies: „Het is hartstikke jammer, ik vind Adidas een topmerk. Met zo’n winkel kun je je onderscheiden.”

Voor leegstand is Van der Mei niet bang: „Het is geen groot pand en het is een A-locatie, dus er komt vast snel weer iets anders in.”

Personeel waar mogelijk overgeplaatst

Volgens de woordvoerder van Adidas Nederland worden tijdelijke contracten niet verlengd. Het personeel met een vast contract, 36 mensen in totaal, zullen waar mogelijk worden overplaatst naar de winkels in Amsterdam en Haarlem of naar de outletcentra in Roermond, Lelystad en Roosendaal. Voor de medewerkers van de vestiging in de Herestraat bleek dit niet mogelijk; zij gaan op zoek naar een nieuwe baan.

Nieuws

Meest gelezen

menu