Slechte drainage dupeert Winschoter voetbalvereniging WVV

De Winschoter voetbalvereniging (WVV) moet in het uiterste geval teams uit de competitie halen als het drainageprobleem niet wordt opgelost.

ANP

Sinds enkele weken kan de voetbalvereniging niet meer beschikken over één voetbalveld, waardoor het op competitiedagen erg knijpen wordt. ,,We moeten elftallen uitwedstrijden laten spelen en daarnaast is het op een zaterdag heel vroeg beginnen”, zegt voorzitter Annet de Rooy. ,,Al om half negen beginnen we met de wedstrijden, tot diep in de middag. We hebben een acuut probleem, dat snel moet worden opgelost.”

Missende inkomsten
Doordat al teams uitwijken, loopt de club inkomsten mis. De Rooy schat dat WVV honderden euro’s op zaterdag misloopt. Daarnaast vindt ze het niet leuk telkens aan de leden te moeten uitleggen wat er aan de hand is en waarom het euvel nog niet is verholpen.

Het bestuur is met de gemeente Oldambt in gesprek om een oplossing te zoeken. Die is volgens De Rooy heel simpel en gemakkelijk uit te voeren, maar er is een financiële hobbel te nemen. ,,Het doorspoelen en vernieuwen van het drainagesysteem op veld 5 kost ongeveer 15.000 euro. Dat geld schijnt de gemeente niet direct op tafel te kunnen leggen. Ze zijn van goede wil, maar wij kunnen niet lang wachten op een oplossing.” De Rooy zegt dat het bestuur in het uiterste geval overweegt om het geld voor te schieten. ,,Met de restrictie dat we het geld snel van de gemeente terugkrijgen.”