Slechtziende valt voor de tweede keer in gracht in Groningen. 'Ik dacht dat ik doodging'

Muzzamil die in het water viel

Vijftien minuten lag Muzzamil (39) in de ijskoude gracht in Groningen. Samen met zijn hondje Marlene. Pas als twee medewerkers van een nabijgelegen sportschool te hulp schieten, komen hond en baas weer op het droge.

„Het ene moment liepen we, het andere moment lagen we in het water,” zegt Muzzamil. Hij is onderweg naar Certe om bloed te prikken, wat hij vaker doet. Hij moet omlopen wegens werkzaamheden. Op de Turfsingel merkt hij een stel nieuwe fietsenrekken niet op. Hij valt in de gracht. Omdat het koud is en het sneeuwt, was er niemand buiten. Met zijn hond in zijn armen schreeuwt Muzzamil om hulp. „Ik dacht dat ik doodging.”

Twee medewerkers van sportschool Fit2Last schieten te hulp. Onderkoeld wordt hij onder de douche gezet, en later meegenomen door de ambulance. Het enige wat hij van het incident overhoudt, is een grote blauwe plek op zijn been.

Het is niet de eerste keer dat Muzzamil in de Groningse gracht valt. Twee jaar geleden gebeurde hetzelfde. Toen brak hij zes ribben. Hij vindt dat de verkeerssituatie in Groningen beter kan. „Nederlanders zijn gewend aan het water, maar ik ben dat niet. En dan ben ik ook nog eens slechtziend. Ik denk dat de gemeente daar wel iets aan moet doen.”

Nieuws

menu