Slenteren langs Groningse horeca en genieten van hapjederij bij de deur. Van mini brioche broodje bitterbal tot een kersenwafeltje. 'Mensen leren echt lopend eten'

‘Buiten de deur eten’ krijgt met Stadswandeling 050 een nieuwe betekenis. Gedwongen door coronaregels met gevulde bekers en etensbakjes op de stoep staan, is raar - maar ook niet zo heel erg.

Joshua van den Heuvel van tapasrestaurant El Txoko. Foto: DVHN

Joshua van den Heuvel van tapasrestaurant El Txoko. Foto: DVHN

Stadswandeling 050 brengt je met een digitale route- en menukaart langs verschillende horecazaken. Zo kan je zelf kiezen waar je een hapje of een drankje haalt en welke lokale ondernemer je steunt. Het tochtje door de binnenstad begint bij eetcafé De Stadtlander, waar een groepje jongeren zich verzamelt. De geserveerde erwtensoep in een bekertje is hun ontbijt. Ze praten over de fakkeltocht tegen de verdubbeling van de gaswinning in Groningen en het ‘dansfestijn’ dit weekend in de Poelestraat. ,,Ik ben niet het braafste meisje van de klas’’, zegt Teddy Harkema, eigenares van De Stadtlander. ,,Maar kunnen jullie toch even afstand houden?’’

Nieuws

menu