Is Bram Douwes echt zo irritant? Dit vindt De Slimste Mens-jurylid Maarten van Rossem van de finalist uit Groningen

Maarten van Rossem ANP

PowNed-presentator Bram Douwes krijgt tijdens zijn deelname aan tv-quiz De Slimste Mens behoorlijk wat negatieve reacties over zich heen. Jurylid Maarten van Rossem onthult in zijn eigen podcast wat hij nou eigenlijk van de Groningse deelnemer vond.

,,Ik vond hem helemaal niet zo irritant. Ik vond het een hele levendige jongen en bovendien speelde hij prima," vertelt van Rossem aan presentator Tom Jessen.

,,Vaak bij nieuwe deelnemers moet je even afwachten hoe het zich ontwikkelt," vervolgt hij. ,,Mensen moeten wennen aan andere mensen, zeker als die een beetje uitgesproken optreden."

'Mensen vinden het heerlijk zich te ergeren'

,,Hij zou te hard praten," zegt Jessen. ,,Nou daar had ik totaal geen last van", aldus van Rossem. ,,En hij is erg tevreden met zichzelf, dat wordt ook gezegd", legt Jessen voor. ,,Als je niet tevreden bent met jezelf kun je beter niet aan De Slimste Mens deelnemen", antwoordt Van Rossem.

Van Rossem heeft zo zijn eigen verklaring voor de hoeveelheid negatieve Tweets en Facebookcomments die Douwes te verduren krijgt. ,,Het is voor veel mensen heerlijk is om zich te ergeren: 'Afschuwelijk die Douwes'."

'U hoeft niet te kijken'

Ook heeft het jurylid een tip: ,,U hoeft helemaal niet te kijken. Niemand dwingt u om te kijken. Ik kom niet bij u bellen aan de voordeur om te zeggen dat u per se moet kijken."

,,We leven in het vrij land. Niemand hoeft naar de tv te kijken. Sterker nog: ik heb een tip voor u, als u geestelijk gezond door de wereld moet, doe u televisie weg."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu