'The best worst of the world' van Huls Droge Worst uit Vlagtwedde in top 10 Slechtste Slogan 2020

'The best worst of the world' werd in 2015 door Radio 2 nog verkozen tot beste slogan van het jaar. Foto: Slechte Slogans

Huls Droge Worst uit Vlagtwedde heeft volgens het platform Sloganverkiezing.nl één van de tien slechtste slogans van 2020 bedacht. Vorig jaar was de winnaar ‘Onze vis smaakt als de tongzoen van een zeemeermin’.

De slogan van Huls Droge Worst werd in 2015 door Radio 2 nog uitgeroepen tot beste slogan van het jaar.

De Verkiezing van de Slechtste Slogan wordt voor het negende jaar op rij georganiseerd. Huls Droge Worst is het enige bedrijf uit het Noorden dat met een slogan in de top 10 staat.

We gebruiken hem sinds 2016 niet meer

Bedrijfsleider Arjan Zijlema is verbaasd dat de slogan is genomineerd. „We gebruiken hem sinds 2016 al niet meer, maar een beetje aandacht is natuurlijk altijd leuk.”

Inmiddels gebruikt het bedrijf de slogan: ‘Als het maar droog blijft’. Zijlema: „We houden wel van droge humor.”

Dikke neus, ik ga naar Schoenenreus

De bron van slechte slogans lijkt onuitputtelijk, schrijven initiatiefneemsters Tefke van Dijk en Christine Liebrecht in een persbericht. In de negen jaar dat platform Slechte Slogans bestaat, zijn bijna drieduizend slogans ingestuurd.

Iedereen kan een slechte slogan insturen van een Nederlands of Nederlandstalig bedrijf en iedere werkdag verschijnt er een nieuwe inzending op Sloganverkiezing.nl . ,,Veel slogans hebben een bedenkelijk Sinterklaasgedichten-niveau. Dikke neus, ik ga naar Schoenenreus en Tapijt zonder spijt, bijvoorbeeld.”

Dagelijkse glimlach

Voor veel bezoekers van de website en lezers van het boek Ik verf tot ik sterf dat Van Dijk en Liebrecht over slechte slogans schreven, zorgen de slogans niet zozeer voor ergernis, maar vooral voor een dagelijkse glimlach.

De verkiezing van Slechtste Slogan is dan ook niet bedoeld als opgeheven vingertje. ,,We willen mensen laten inzien hoe gevarieerd je met taal kunt omgaan en hoe dicht een goede en een foute leus bij elkaar liggen.”

Blauwe Tegel

Tot 6 december 12.00 uur kunnen mensen stemmen op de slechtste slogans van dit jaar. Zij kunnen er maximaal drie selecteren. Op maandag 7 december wordt bekend welke slogan de meeste stemmen heeft gekregen en wie dit jaar de ‘Blauwe Tegel’ in ontvangst mag nemen.

Nieuws

Meest gelezen

menu