'Sluiting openbare basisschooltjes vooropgezet'

FOTO ARCHIEF DVHN // ANP ANP

Het sluiten van de openbare basisschooltjes in Kiel-Windeweer en Westerbroek is vooropgezet door het gemeentebestuur van Hoogezand-Sappemeer .

Tot die conclusie komt de Vereniging Plaatselijke Belangen Kiel-Windeweer (VPKW), nadat Hoogezand-Sappemeer kenbaar maakte geen kans te zien om scholen in Kiel-Windeweer en Westerbroek op een verantwoorde manier open te houden.

,,Het hele proces overziend kunnen wij alleen maar vaststellen dat dit de door de gemeente gewenste uitkomst is’’, zegt Arnold Mulder, woordvoerder van VPKW. De raad van Hoogezand-Sappemeer nam vorig jaar mei een motie aan waarin stond dat gekeken zou worden naar de gevolgen voor de leefbaarheid in een dorp als scholen sluiten.

,,Daarna hebben wij er tot een week geleden niets meer van gehoord. Er is niet met ons gecommuniceerd, zelfs de raad heeft het dossier het afgelopen jaar niet gevolgd. Terwijl de medezeggenschapsraden dachten dat er met een goed concept iets mogelijk zou zijn, heeft de gemeente met het sociaal plan onrust veroorzaakte in de teams.’’

VPKW schrijft een brief aan alle raadsfracties om hen te herinneren aan de motie van vorig jaar. ,,Conclusie: dit gemeentebestuur heeft zich niet bijster sterk gemaakt voor het behoud van kleine schooltjes.’’

Maandag 14 maart bespreekt de gemeenteraad het onderwijsbeleid.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu