Snelheidsduivel die testrit met Porsche Taycan Turbo S op N33 moest bekopen met inleveren rijbewijs vaker veroordeeld voor te hard rijden

Porsche Taycan Turbo S (ter illustratie). Foto: Unsplash

Een 25-jarige Stadjer die na een testrit met een Porsche Taycan Turbo S op de N33 zijn rijbewijs moest inleveren, is eerder veroordeeld voor te hard rijden. Agenten klokten 22 januari een snelheid van 214 kilometer per uur op de N33, een weg waar 100 kilometer per uur toegestaan is.

,,Dit is de derde keer in vier jaar tijd dat u veel te hard heeft gereden”, zei de officier van justitie op zitting tegen de man.

De Stadjer woonde in Veendam toen hij van de Porsche-dealer een testrit mocht maken. ,,Een unieke kans, om in zo’n wagen te mogen rijden. Even kijken wat hij kan”, zei de man tegen de rechter.

Bij Wildervank stond hij op de afrit even stil en vloog vervolgens in een explosieve vaart de N33 op. Hij werd op dat moment gelaserd.

‘Belachelijke snelheid’

Na correctie bleef 207 kilometer per uur over. De officier noemde dit een ‘belachelijke snelheid’.

Door dit rijgedrag bracht de man medeweggebruikers in gevaar. ,,De kans op een ongeval met een dodelijk afloop is bij zo’n hoge snelheid erg groot”, zei de officier.

Volgens de Stadjer was op dat moment weinig verkeer en was de weg voor hem goed overzichtelijk.

,,Dat kan wel zo zijn”, meende de rechter, ,,maar daar kan je niet van uit gaan.”

Boete plus rijontzegging

De rechter ging in de eis van de officier van justitie mee en legde de 25-jarige coureur een boete van 2350 euro op. Daarnaast kreeg de man een rijontzegging van zes maanden opgelegd, waarvan vier maanden voorwaardelijk.

Hij hoeft het roze papiertje niet opnieuw in te leveren, hij is hem twee maanden kwijt geweest.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu