Commerciële snelteststraat Groningen biedt binnen kwartier corona-check

FOTO ARCHIEF ANP

Zorgbedrijf Lead Healthcare opent donderdag in Groningen zijn achtste corona-snelteststraat van het land. Het Utrechtse bedrijf belooft binnen een kwartier uitsluitsel voor een prijs van 99 euro.

Lead Healthcare is een van de vele commerciële bedrijven die zich nu op deze markt storten. Het bedrijf opent vrijwel dagelijks nieuwe testfaciliteiten waar particulieren terecht kunnen voor een coronatest. Na de vestiging op het Groningse Suikerterrein volgen nog onder meer Rotterdam, Den Haag en Limburg.

‘Alleen geadviseerde tests, afgenomen door zorgprofessionals’

Het zorgbedrijf uit Baarn benadrukt dat het uitsluitend gebruik maakt van de officieel door het Outbreak Management Team geadviseerde testen, van producenten Roche en Abbott. Getrainde zorgprofessionals nemen de slijmmonsters af uit de neus.

Sneltesten liggen onder vuur van specialisten, van onder meer GGD en de landelijke Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Ze zouden onbetrouwbaar zijn en ‘schijnveiligheid bieden. Lead claimt dat bij de neusswab-methodes die zij gebruikt, niet aan de orde zou zijn.

Komst teststraat is opsteker voor Stadslab

De inrichting van de Groningse teststraat op het Suikerterrein is deze week begonnen. Particulieren die zich willen laten testen, kunnen na telefonische afspraak met de auto voorrijden op het parkeerterrein achter Stadslab Groningen.

Voor dit muziekpodium annex zalencentrum is de komst van Lead Healthcare een opsteker, nu alle bedrijfsfeesten en evenementen zijn stilgelegd wegens corona. Stadslab-medewerkers helpen het bedrijf met onder meer de administratie van de testen en het begeleiden van het autoverkeer.

‘Zo help je elkaar in een moeilijke situatie’

,,Zo kan in ieder geval ons vaste kernteam van vijf man weer aan het werk’’, zegt Stadslab-eigenaar Willem Straat. Hij verwacht dat de teststraat nog wel even blijft. ,,Deze crisis is niet binnen een paar weken over. Voor ons is dit een mooie samenwerking. Zo kun je elkaar helpen in een deze moeilijke situatie.’’

Nieuws

menu