Soap rond duur dressuurpaard

Soap rond duur dressuurpaard. Foto Corné Sparidaens

Wat is er gebeurd met Handsome O, het toppaard dat Jan Brouwer uit Zevenhuizen vorig jaar verkocht voor drie ton?

Wat is er gebeurd met Handsome O, het toppaard dat Jan Brouwer uit Zevenhuizen vorig jaar verkocht voor drie ton?

De nieuwe eigenaresse, de Noorse Kristin Andresen, verwijt de paardenmakelaar dat hij een gebrek heeft verzwegen. Het peperdure dressuurpaard zou lijden aan een hanentred, een aandoening aan het zenuwstelsel waardoor het verkrampt loopt met een achterbeen en ongeschikt is voor de sport.

Ziekte of trauma?

Brouwer is ontgoocheld en voelt zich onterecht in de beklaagdenbank gezet. ,,Het paard was voor de volle honderd procent goed. Deze vrouw berokkent het KWPN en mij veel Schade.'' Op de hengstenkeuring van stamboekorganisatie KWPN in februari vorig jaar werd de dressuurtopper uitgeroepen tot kampioen en op de aansluitende veiling voor drie ton afgeslagen. Een week later brachten Brouwer en echtgenote Maria het paard naar Stoeterij Katrinelund in Denemarken, waar Andresen haar paarden heeft ondergebracht.

Het paard moet op zijn nieuwe adres een ongeluk hebben gehad, zeggen Jan en Maria Brouwer. En is mogelijk ook wat overvraagd. Die lezing wordt bevestigd door experts die voor het KWPN naar Denemarken afreisden om het paard te onderzoeken. Een incident waarbij het paard trauma heeft opgelopen, is de conclusie.

Rechtzaak

Andresen legt zich daar niet bij neer en heeft de kwestie aangekaart bij de rechtbank in Groningen. Die beslist binnen enkele weken of de vrouw getuigen mag horen in deze zaak. ,,We worden onterecht als vieze handelaren neergezet. Dit raakt ons persoonlijk'', aldus de Brouwers.

Jan en Maria poseren met Handsome O, een dag voor ze het paard naar de nieuwe eigenaresse brengen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu