Spanningen tussen Veiligheidsregio en Inspectie Gezondheid over situatie in Ter Apel liepen in de zomer hoog op. Schuiling: 'Verbijsterend. Wat een trap onder de gordel'

Artsen zonder Grenzen schoot eind augustus te hulp in Ter Apel omdat het slecht gesteld was met de gezondheid van asielzoekers die buiten de poort verbleven.

Artsen zonder Grenzen schoot eind augustus te hulp in Ter Apel omdat het slecht gesteld was met de gezondheid van asielzoekers die buiten de poort verbleven. Foto: ANP/Ramon van Flymen

De zorgen om de gezondheid van asielzoekers in Ter Apel leidde eind augustus tot spanningen tussen burgemeester Koen Schuiling als hoofd van de Veiligheidsregio Groningen en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Schuiling was op een gegeven moment zo boos over volgens hem onjuiste beeldvorming dat hij dreigde ‘een boekje open te doen’.

Dat blijkt uit overheidsdocumenten die zijn opgevraagd door RTV Noord en de NOS. In die stukken is onder meer een chatgesprek openbaar gemaakt tussen Schuiling en de hoofdinspecteur.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's