Spitwerk voor ijsbaan bij toekomstig MFC in Zevenhuizen

Raadsleden van de gemeente Westerkwartier verrichten het spitwerk voor de ijsbaan bij het toekomstig MFC. Foto: Koos Bijlsma

Jarenlange inspanningen worden beloond: Zevenhuizen kan augustus volgend jaar zijn felbegeerde multifunctioneel centrum (mfc) in gebruik nemen.

De bouw van dit miljoenenproject begint binnenkort. Het mfc wordt uitgerust met een ijsbaan. Raadsleden van de gemeente Westerkwartier namen vrijdagmiddag de spade ter hand om het laatste graafwerk te verrichten voor de ijsbaan

‘Nóg leuker’

.,,Het mfc maakt het leukste dorp van Groningen nóg leuker’’, sprak dorpswethouder Geertje Dijkstra-Jacobi (VZ Westerkwartier). De bouw van het mfc gaat gepaard met veel zelfwerkzaamheid van vrijwilligers uit het dorp. Dorpsvereniging DES zorgt voor koek bij de koffie voor de vrijwilligers. DES-voorzitter Anja Mellema overhandigde de koek vrijdagmiddag aan voorzitter Richard Kobes van de initiatiefgroep.

Loyale en royale medewerking van de nieuwe gemeente

Terwijl de initiatiegroep bij de voormalige gemeente Leek maar moeilijk een voet aan de grond kreeg voor het mfc-plan, werkte fusiegemeente Westerkwartier die werd gevormd per 1 januari vorig jaar, loyaal en (ondanks de geldkrapte) zelfs royaal mee.

Nieuws

Meest gelezen

menu