Spoiler alert! Was Bram Douwes in De Slimste Mens Marc-Marie Huijbregts en Robert de Hoog te slim af?

Alhoewel hij op meerdere vragen het antwoord schuldig moest blijven, hield Bram Douwes zich donderdagavond tijdens zijn debuut in de tv-quiz De Slimste Mens staande te midden van acteur Robert de Hoog en cabaretier én dagwinnaar Marc-Marie Huijbregts.

Bram Douwes in de stoel van tv-quiz De Slimste Mens.

Bram Douwes in de stoel van tv-quiz De Slimste Mens. Foto: Eigen foto

Na een spannende nek-aan-nekrace won Douwes de finaleronde van De Hoog.

,,Hij weet goed wat verwarring zaaien is”, aldus presentator Philip Freriks aan het begin van de uitzending over de ‘razende reporter’ die van infotainment houdt. ,,Politiek van aard. Is dat genoeg, Philip?” reageerde Douwes op zijn vraag over waar Powned voor stond. Even later in de eerste ronde dichtte Bram terloops over een koe in de wei. Die zag Freriks, net als Huijbregts en De Hoog, niet aankomen.

Duet met Paul de Leeuw

Goede antwoorden over vragen over de terp, de spertijd, Sterrenslag-commentator Paul de Leeuw en Van Persie als topscorer van Oranje loodsden Douwes door de eerste ronde. ,,Ik was tien jaar toen ik samen met mijn ouders de voorstelling van Paul de Leeuw in de Stadsschouwburg bezocht. Kon je in de pauze een briefje met een wens insturen. Dat deed ik ook, met de vraag of hij een liedje met mij wilde zingen. Ik heb toen Ik wil niet dat je liegt met hem gezongen ”, herinnerde Bram zich.

Na één ronde stonden alle drie de digitale puntenbordjes op zeventig punten. Niets aan de hand, vooralsnog. Maar na de tweede ronde was Bram met 86 punten hekkensluiter. Kon hij terugslaan in de puzzelronde? Dat deed hij in hoog tempo, maar ook Huijbregts en De Hoog waren razendsnel.

Spreekwoorden rondom neuzen

In de vierde ronde kreeg Douwes uitgebeelde spreekwoorden rondom neuzen voorgeschoteld. Slechts drie van de acht raadde hij. Bij de rij van liedjes met vrouwennamen wist hij er één op te noemen. ,,Hoe kan je nou van een normaal mens verwachten dat ‘ie zoiets weet”, reageerde Maarten van Rossem. Tja.

En Bram? Die bleef ook met nog één ronde te gaan steken op 160 punten. Opnieuw hekkensluiter. ,,Maar alles is eigenlijk nog mogelijk”, klonk het hoopvol uit de mond van Freriks.

Met de vraag over Ruben Terlou klom Bram ineens naar de tweede plek, op drie punten achterstand op Marc-Marie Huijbregts. Werd het toch nog spannend. Maar pakte de cabaretier genoeg punten in de vraag over de comedyserie Zeg ‘ns Aaa en kon Bram zijn tweede plek vasthouden?

Radiozender 3FM

Dat deed hij en zo stond Bram tegenover De Hoog in de finale, terwijl Huijbregts tot dagwinnaar werd uitgeroepen.

Met 274 punten voor Bram en 247 voor Robert ontspon zich een nek-aan-nekrace. Totdat De Hoog de vraag kreeg over de film A Clockwork Orange , punten won en Douwes paste voor de meeste antwoorden over Cornelis Lely.

Maar toen kwam de vraag over radiozender 3FM en speelde Bram Douwes Robert De Hoog naar huis.

Door het oog van de naald.

Vrijdag nemen Douwes en Huijbregts het in de kennisquiz van KRO/NCRV op tegen VVD-kamerlid Zohair El Yassini.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu