Sportcafé Timeless in Winschoten moet dicht van Raad van State

Sportcafé Timeless op het Marktplein in Winschoten. Foto: Google Streetview

Sportcafé Timeless aan het Marktplein in Winschoten moet dicht. Dit bepaalde de Raad van State woensdag in hoger beroep.

De hoogste bestuursrechter vindt dat de burgemeester in oktober 2019 terecht de drank- en horecavergunning van het café heeft ingetrokken vanwege schijnbeheer.

Volgens de Raad van State heeft de burgemeester van Oldambt aangetoond dat iemand anders bij het café aan de touwtjes trekt dan exploitant Heiko Tuin wiens naam op de drank- en horecavergunning staat.

Controle

De persoon werd bij een controle aangetroffen achter de bar. Hij had een sleutel van het café. Op de facebookpagina van Sportcafé Timeless stond dat sollicitanten hun cv naar hem moesten mailen.

Dit alles bij elkaar was voor de rechtbank Noord-Nederland onvoldoende bewijs om de zaak te sluiten. Daarom kon het café vorig jaar na een sluiting van een half jaar weer open. Maar de burgemeester liet het er niet bij zitten.

Hoger beroep

Vorige maand stapte zij in hoger beroep naar de Raad van State. Die heeft de uitspraak vernietigd. Volgens de hoogste bestuursrechter heeft Tuin ten onrechte bij de gemeente geen melding gedaan van de andere leidinggevende. Voor zo’n overtreding mag de drank- en horecavergunning worden ingetrokken.

Nieuws

Meest gelezen

menu