Scheve verdeling sportgelden in gemeente Oldambt wekt verbazing bij Actiecomité Behoud De Hardenberg. 'Toen we de cijfers zagen, was dat wel even schrikken'

WVV in Winschoten is de grootste voetbalvereniging in de gemeente Oldambt. De clubs krijgen te maken met een herverdeling van subsidiegelden.

WVV in Winschoten is de grootste voetbalvereniging in de gemeente Oldambt. De clubs krijgen te maken met een herverdeling van subsidiegelden. Foto: Peter Hansen

Actiecomité Behoud De Hardenberg wil opheldering van de gemeente Oldambt over de ‘oneerlijke verdeling’ van gelden over sportclubs. Verenigingen in Finsterwolde, Beerta, Drieborg en Bad Nieuweschans zouden er bekaaid vanaf komen.

De verschillen zijn onverklaarbaar groot, stelt Actiecomité Behoud De Hardenberg die een belangrijke conclusie trekt. Twaalf jaar na de samenvoeging van de gemeenten Winschoten, Scheemda en Reiderland, zijn de bedragen die bijvoorbeeld voetbalclubs ontvangen in de loop der tijd allerminst gelijk getrokken. Ook als rekening wordt gehouden met ledentallen, krijgen verenigingen in de voormalige gemeenten Winschoten en Scheemda beduidend meer dan die in Reiderland. Ook is daar meer geld voor accommodaties.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's