Staat het balkon van het 'duivenhuis' in Groningen op instorten? Meneer Bakker (82) ligt overhoop met de gemeente Groningen: 'Ik ben mijn hele leven aannemer geweest'

Een likje verf kan het balkon van zijn monumentale 'duivenhuis' naast de Stadsschouwburg misschien wel gebruiken, geeft Geert Jan Bakker (82) uit Groningen toe. Maar instortingsgevaar? Je reinste onzin, zegt de bewoner van het huis aan de Kruitlaan.

,,Er is bij ons een melding binnengekomen dat de balustrade van het balkon allesbehalve stabiel is", zei woordvoerder Peter Steinfort van de gemeente vorige week tegen Sikkom . ,,Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren hebben we uit voorzorg hekken neergezet. De eigenaar is inmiddels aangeschreven om maatregelen te treffen.”

Duivenvriend

De brief is binnen, zegt Bakker, die sinds de jaren tachtig in het huis woont. Maar de duivenvriend, die tientallen vogels verzorgt, zegt dat het balkon helemaal niet op instorten staat. ,,Een man van de gemeente vertelde mij dat ik er iets aan moest doen. Hij zou een aannemer erbij halen en de kosten op mij verhalen. Maar ik ben mijn hele leven aannemer geweest."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Video
menu