Staatssecretaris Hans Vijlbrief: 'Groningers kunnen van mij vooral veel daadkracht verwachten, in Den Haag en hier'

Vandaag bezocht de kersverse staatssecretaris van Mijnbouw de provincie Groningen. In de Statenzaal van het Provinciehuis stond hij de pers te woord. "Ik ben gemotiveerd om deze baan te doen, omdat ik denk dat wij de Groningers door dit verschrikkelijke gebeuren heen moeten proberen te helpen. Ik vind het een grote eer om dit te mogen doen." Deze staatssecretaris is een man van daden, van niet zo heel veel woorden, zo zegt hij zelf. Hij wil een einde maken aan de terechte onvrede, maar dat gaat niet van vandaag op morgen. "Groningers kunnen van mij vooral veel daadkracht verwachten, in Den Haag en hier." Daarvoor wil de staatssecretaris vooral ook vaak in de provincie zijn om te praten met mensen die lijden onder de aardbevingen.

Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw noemt het 'een grote eer' om Groningen door de aardbevingsellende te mogen helpen.

Vijlbrief is een man van daden, zo zegt hij zelf. Hij wil een einde maken aan de onvrede in Groningen, maar dat gaat niet van vandaag op morgen. ,,Groningers kunnen van mij vooral veel daadkracht verwachten, in Den Haag en hier."

 

Daarvoor wil de staatssecretaris vooral ook vaak in de provincie zijn om te praten met mensen die lijden onder de aardbevingen.

Vijlbrief is maandag en dinsdag in Groningen. Hij praat met bewoners, bestuurders en belangengroepen in het bevingsgebied en gaat onder meer langs bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen en de Nationaal Coördinator Groningen.

Nieuws

menu