Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) gaat in gesprek met top ExxonMobil over weigering Joost van Roost om voor parlementaire enquêtecommissie te verschijnen

Topambtenaren van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) hebben hun ongenoegen geuit bij ExxonMobil dat oud-topman Joost van Roost weigert te verschijnen bij de enquêtecommissie gaswinning Groningen. Verantwoordelijk Hans Vijlbrief (Mijnbouw) gaat ook nog met het gasbedrijf in gesprek.

Mark Rutte, zijn Vlaamse collega Kris Peeters (links) en CEO Joost van Roost van ExxonMobil Benelux (rechts) na afloop van een bezoek aan het onderzoekscentrum van ExxonMobil in 2013.

Mark Rutte, zijn Vlaamse collega Kris Peeters (links) en CEO Joost van Roost van ExxonMobil Benelux (rechts) na afloop van een bezoek aan het onderzoekscentrum van ExxonMobil in 2013. Foto: ANP | Jerry Lampen

ExxonMobil is voor 50 procent eigenaar van de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) en dus een belangrijke partij voor de enquêtecommissie. Om die reden wil de commissie, die onderzoek doet naar de gaswinning in Groningen, voormalig topman Joost van Roost van ExxonMobil verhoren.

Nieuws

menu