Staatssecretaris Vijlbrief en SNN maken belofte niet waar. Gedupeerden bevingsgebied Groningen moeten langer wachten op duidelijkheid over de 10.000 euro-subsidie

De harde belofte dat er voor 1 mei duidelijkheid zou komen over de 10.000 euro-subsidie voor woningverbetering in het aardbevingsgebied wordt niet gehaald. Voor Groningers die begin dit jaar achter het net visten, blijft de onduidelijkheid over de nieuwe subsidieronde voorlopig bestaan.

Duizenden Groningers stonden vergeefs in de kou voor een subsidie voor de verduurzaming van hun huis in aardbevingsgebied.

Duizenden Groningers stonden vergeefs in de kou voor een subsidie voor de verduurzaming van hun huis in aardbevingsgebied. Foto: Jan Willem van Vliet

Een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) bevestigt dat de deadline niet zal worden gehaald. Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) en Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) beloofden juist dat er voor 1 mei (zondag) duidelijkheid zou komen over de nieuwe subsidieronde.

Complete chaos

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's