Stad neemt afscheid van ‘icoon’ Hoexum

FOTO CORNE SPARIDAENS

Met ruim veertig jaar journalistieke ervaring nam stadsverslaggever Menno Hoexum (64) zondagmiddag afscheid in café De Wolthoorn.

De journalist van de stadsredactie van het Dagblad van het Noorden werd uitgezwaaid door tipgevers, collega’s, relaties en familie.

Wolthoorn

De 150 aanwezigen waren zich ervan bewust dat een ‘icoon van de regionale journalistiek’ vertrekt; een journalist met het grootste netwerk van Stad en een fenomenaal historisch besef. In het café in de Turftorenstraat, waar hij bij regelmaat in de middag binnenliep om met een biertje een verhaal te scoren, genoot Hoexum met zijn vrouw Welmoed, zijn zonen Jorrit, Friso en Laurens volop van het eerbetoon dat hem werd gebracht.

Zo klonk Menno’s lied op de wijs van Grunnens Laid met de tekst: ‘En van de hoor en wederhoor, had hoor een streepje voor’ , was er een video waarin hij werd gevolgd tijdens zijn dagelijkse fietsrondje op zoek naar nieuws en kreeg hij een speciale Menno-editie uitgereikt van de krant waar hij ruim 35 jaar op de loonlijst stond.

Waar nu heen?

Of hij zich gaat inzetten voor de Martinikerk, de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken of de Groningen City Club? Hoexum: ,,Ik wil zeker iets voor de stad blijven betekenen’’.

Zijn tipgevers uitten hun vrees voor de toekomst: ,,Waar moeten we nu heen als we iets in de krant willen krijgen?’’

Nieuws

Meest gelezen

menu