Stadsbestuur zet komst verslaafden en psychiatrisch patiënten in Skaeve Huse door. Omwonenden in Harkstede onthutst en bezorgd over hun veiligheid

Het stadsbestuur van Groningen steunt ondanks de angst en de bezwaren van vele omwonenden het plan om in Harkstede een groep mensen te huisvesten met zware verslaving en psychiatrische problemen.

Het woonproject Skaeve Huse komt op een steenworp afstand van de woning van Miriam Bergstra aan de Hoofdweg in Harkstede. In de hele straat staan protestborden.

Het woonproject Skaeve Huse komt op een steenworp afstand van de woning van Miriam Bergstra aan de Hoofdweg in Harkstede. In de hele straat staan protestborden. Foto: Jaspar Moulijn

De wethouders Roeland van der Schaaf (PvdA) en Inge Jongman (ChristenUnie) zetten het project Skaeve Huse door. Ze zijn niet gevoelig voor het argument dat er onoverkomelijke veiligheidsrisico’s zijn. Bewoners van Skaeve Huse kunnen sociale en medische behandeling afwijzen en daarmee door onvoorspelbaar gedrag een gevaar vormen voor de omgeving.

Nieuws

Meest gelezen

menu