Stadskanaal geeft gehandicaptenparkeerkaarten gratis weg. In Midden-Groningen ben je met 171,57 euro het duurst uit met zo’n kaart

De prijs van een Europese Gehandicaptenparkeerkaart verschilt per gemeente. Gehandicapte inwoners van Stadskanaal krijgen de kaart gratis. Inwoners van Midden-Groningen zijn het duurst uit met 171,57 euro.

Gehandicapte Groningers zijn in Midden-Groningen het duurst uit als ze een gehandicaptenparkeerkaart nodig hebben. In Stadskanaal zijn de kaarten gratis.

Gehandicapte Groningers zijn in Midden-Groningen het duurst uit als ze een gehandicaptenparkeerkaart nodig hebben. In Stadskanaal zijn de kaarten gratis. Foto: Heleen Peeters

Dat blijkt uit onderzoek vanuit het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek naar het verschil in de prijs van Europese Gehandicaptenparkeerkaarten (GPK) per gemeenten.

Gratis parkeren

Met een GPK kunnen gehandicapten gratis parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. De kaart is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking die niet verder dan honderd meter kunnen lopen met behulp van krukken of een ander hulpmiddel.

Vijf duurste gemeenten

In Groningen vraagt gemeente Midden-Groningen het meeste geld voor een parkeerkaart: 171,57 euro, gevolgd door gemeente Het Hogeland, die 153,70 euro rekent. Op de derde plek van duurste gemeenten staat Pekela met 135,65 euro, gevolgd door Veendam (131,25) en Groningen (113,20).

Gratis in Stadskanaal

Stadskanaal geeft de kaarten als enige Groningse gemeente gratis uit. Daarna is Westerwolde het goedkoopst met 50 euro, gevolgd door Westerkwartier (68,50), Oldambt (74,00) en Eemsdelta (106,65).

De gemiddelde prijs van de GPK in Groningen is 100,45 euro. De landelijk gemiddelde prijs is 105,35 euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu