Stadskanaal hamert op tempo bij doortrekken van spoorlijn

FOTO: ANP

Voor 2020 moet er eindelijk duidelijkheid zijn over het doortrekken van de spoorlijn Groningen-Veendam naar Stadskanaal.

Dat schrijven burgemeesters en wethouders van de gemeente Stadskanaal in een brief aan Gedeputeerde Staten (GS) van Groningen.

Tussen Veendam en Stadskanaal ligt een spoorlijn maar die wordt al lang niet meer voor regulier personenvervoer gebruikt. Jaren geleden al uitten zowel de gemeente als GS de wens die lijn in ere te herstellen. Maar dat is nog altijd niet gebeurd.

Onlangs presenteerden GS het programma van eisen waaraan de treinvervoerder vanaf 2020 moet voldoen. In dat jaar wordt een nieuwe concessie voor dat vervoer afgegeven.

,,In dat programma wordt ook de lijn Veendam-Stadskanaal genoemd’’, zegt wethouder Goziena Brongers (CDA) van Stadskanaal. ,,Er staat dat degene die het treinverkeer gegund krijgt, mee moet werken aan verdere onderzoeken naar die lijn. Maar wij willen een hoger tempo en dat hebben we in onze reactie op dat programma van eisen duidelijk gemaakt. Wij willen dat voor 2020 al is onderzocht of het doortrekken van de lijn haalbaar is en dat er ook al een definitief besluit over de lijn is genomen. Deze spoorverbinding is economisch van belang voor ons, daarom willen we sneller duidelijkheid.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu