Stalker hangt celstraf boven het hoofd

Foto Archief DvhN // ANP ANP

Een 54-jarige oud-inwoner van Groningen krijgt twee weken celstraf voor elke keer hij een contact- en locatieverbod overtreedt. Ook legde de rechtbank hem, gelijk de eis, een half jaar celstraf voorwaardelijk op.

Ook die straf zal hij moeten uitzitten zodra hij opnieuw de fout ingaat. Tijdens het uitspreken van het vonnis moest de man een paar keer tot de orde worden geroepen.

De man stalkt op zeer hardnekkige wijze een vrouw, werknemers van een Gamma-filiaal en medewerkers van een advocatenkantoor in Groningen. Met de vrouw had hij ooit een korte relatie. Op even gedreven wijze belaagt de man de rechtbank met allerhande procedures. Eerder deed hij dat bij de politie wat hem een verbod op het doen van aangifte opleverde. De rechtbank legde hem al eens eerder een wrakingsverbod op.

Wat zijn drijfveren zijn is onbekend. De man is niet voor rede vatbaar, maar hij is wel welbespraakt. Twee weken geleden kreeg hij het voor elkaar het strafproces bijna acht uur te laten duren. De rechtbank zag zich genoodzaakt de strafzaken die na hem op de rol stonden, te schrappen.

De verdachte legt zich niet neer bij de veroordeling. Direct na de uitspraak tekende hij hoger beroep aan. De man verhuisde een paar maanden geleden naar Amersfoort.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu