Steekpartij Grijpskerk schokt buurt: zoon brengt moeder om het leven

Bewoners van de Burmanniastraat in Grijpskerk zijn in shock. Hun geliefde buurvrouw Zwaantje (57) is vrijdagavond doodgestoken. Door een van haar zoons. ,,Wat een drama’‘, zegt een aangeslagen buurvrouw.

Foto: ProNews

Foto: ProNews

De avondstilte in het rustige buurtje werd vrijdagavond wreed verstoord door het gegil van Zwaantje. In haar huis of in de tuin erachter ging het mis. Daar zou haar zoon haar in de hartstreek hebben gestoken met een mes. Zwaantje ging de straat op en schreeuwde om hulp. De hulpdiensten waren er snel maar alle hulp kwam te laat.

Veel bewoners waren buiten op straat en zochten troost bij elkaar toen bleek dat Zwaantje het niet had gered.

Nooit problemen

Volgens buren woont de zoon (36) vanwege een stoornis onder begeleiding in Zuidhorn. ,,Er waren nooit problemen. Hoe kon het zo vreselijk misgaan. Wat is er gebeurd?’’ Na de gebeurtenis leek de zoon in de war. ,,Hij stond roerloos in de tuin totdat de politie hem arresteerde. Volgens mij had hij niet door wat hij gedaan heeft’’, aldus de buurvrouw.

Zieke echtgenoot uit huis gehaald

De buurt (‘We zijn een hechte groep’), spreekt van een groot gemis. ,,Zo’n sociale vrouw, ze stond altijd voor iedereen klaar’’, zegt een buurman. Zwaantje zorgde ook al jaren voor haar zieke en bedlegerige man. ,,Twaalf jaar. Vorig jaar kon ze niet meer en sindsdien was er thuiszorg.’’ De echtgenoot is een paar uur na het drama met een ambulance uit huis gehaald en volgens buren ondergebracht in een zorgcentrum.

Een buurman nam haar hond in huis. ,,Dit is drie keer niet best’’, zegt de man die net terug komt van een blokje om met Zwaantjes hond. De viervoeter wordt door vrienden van de andere twee zoons opgehaald. Ook de poes gaat mee. ,,Dit is te erg voor woorden’’, verzuchten ze.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu