Steekpartij op Korreweg in Groningen: meisje (13) zegt dat ze jongen (14) stak uit noodweer

Het 13-jarige meisje dat een week geleden op de Korreweg in Groningen een jongen (14) neerstak beroept zich op noodweer.

Steekpartij aan de Korreweg in Groningen.

Steekpartij aan de Korreweg in Groningen. Foto: ProNews

De jonge verdachte zit vast in een justitiële jeugdinrichting. ,,Er wordt gewerkt aan een schorsingsplan. Dan kan ze onder voorwaarden elders worden ondergebracht’’, zegt woordvoerder Bart Olmer van het openbaar ministerie (OM). Dat kan zijn bij een organisatie maar eventueel ook thuis onder strikte voorwaarden.

Verwondingen vallen mee

Het slachtoffer leek er ernstig aan toe, maar zijn verwondingen vallen mee. Hij is gestoken in zijn heup en bracht één nacht door in het ziekenhuis.

Confrontatie

Aan de steekpartij dinsdag 20 juli ging een ruzie vooraf. Het OM doet nog onderzoek naar de toedracht. De confrontatie tussen de twee was buiten, voor de ingang van een appartementencomplex. Er waren veel getuigen. ,,Die zijn of worden nog gehoord om meer inzicht te krijgen wat er is gebeurd.’’

Speciale verhoorstudio

Omdat de verdachte nog zo jong is, vinden de verhoren plaats in een speciale studio en altijd in bijzijn van een advocaat gespecialiseerd in jeugdstrafrecht. Als ze dat willen mogen jonge verdachten ook een vertrouwenspersoon uitnodigen, zoals een ouder of een ander familielid.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu