Stekker uit programma talentontwikkeling Stadskanaal

Het Dutch Open Paralympisch tafeltennistoernooi met 200 internationale sporters mocht rekenen op een bijdrage van SET, het geld van de stichting is op. Foto: Harry Tielman

Talentvolle sporters in de gemeente Stadskanaal en evenementen krijgen geen steuntje meer in de rug van Stichting Sportevenementen en Talentontwikkeling (SET). De stichting wordt opgedoekt.

Ondernemers en de gemeente hadden het fonds opgericht met de bedoeling om evenementen te ondersteunen en jonge, talentvolle sporters te helpen met het bekostigen van hun sport. Enkele paralympische toernooien in het Pagecentrum werden ermee gesubsidieerd, net als het Beachpark, de Bruintje Beer Tocht en jonge topsporters.

In totaal werd de afgelopen jaren 40.000 euro in de pot gestopt door de gemeente. Op een schenking van duizend euro na, kwam er geen geld binnen. Het geld is nu op. Zonder eigen inkomsten kan de SET niets meer doen.

Wethouder Marc Verschuren heeft na vragen van raadslid Grietje Schipper (PvdA) toegezegd dat de gemeente voortaan incidentele subsidieverzoeken gaat bekijken van topsporters. ,,Zodat we vanuit de gemeente wel onze eigen rol pakken in dit proces.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu