Stichting Keelbos doet in Pekela aangifte van homodiscriminatie

De entree naar het Emergobos in Westerlee. Foto: Huisman Media

Stichting Keelbos heeft bij de politie in Pekela aangifte gedaan tegen twee personen. Die zouden zich schuldig hebben gemaakt aan homodiscriminatie.

Stichting Keelbos, belangenbehartiger van mannen ontmoetingsplekken, is al enige tijd met de gemeenten Pekela, Oldambt en omwonenden in overleg over de ontmoetingsplek in het Emergobos in Westerlee.

Ontoelaatbaar

Omwonenden van het zogenaamde seksbos vinden het ontoelaatbaar dat mannen openlijk de liefde met elkaar bedrijven. Er wordt naar een oplossing gezocht, maar tot dusver staan de betrokken partijen lijnrecht tegen over elkaar.

Via een WOB (wet openbaarheid van bestuur) bij de gemeente Pekela, is stichting Keelbos er achter gekomen dat er vier meldingen zijn gedaan over de ontmoetingsplekken.

,,Van twee melders, één per e-mail en en ander aan de balie, hebben wij begrepen dat deze homoseksuelen willen weren uit het bos. Dat vinden wij discriminatie”, zegt Anthony Matijsen, voorzitter van Keelbos. ,,Als je dat vindt, moet je ook hetero’s weren.’’

Eigen plek voor mannen

Matijsen vindt dat er maar een oplossing is. ,,Er moet een eigen plek voor de mannen komen. Zo’n ontmoetingsplek moet toch in te passen zijn. Er wordt ook nagedacht over het aanleggen van een ruiterpad. Als dat kan, is het ook mogelijk een ontmoetingsplek te creëren.”

Inzet boa’s

Burgemeester Jaap Kuin van de gemeente Pekela heeft eerder deze week aangegeven vanaf het voorjaar boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) te gaan inzetten om controle te houden in en rondom het Emergobos. Alle partijen werken nog aan een alomvattend plan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu