Stichting Leefbaar Woldendorp krijgt 75.000 euro voor aanschaf De Troef in Woldendorp

Jan Menninga. Foto: Archief DVHN

Stichting Leefbaar Woldendorp krijgt 75.000 euro van de gemeente Delfzijl voor de aanschaf van De Troef in Woldendorp, het pand waarin een buurtsuper en een steunstee zijn gevestigd.

Na de aankoop wil Stichting Leefbaar Woldendorp het pand, met steun van andere subsidiegevers, verbouwen. Dit moet resulteren in meer ruimte voor de steunstee en een nieuw verkoopconcept, met ruimere winkeltijden, voor de buurtsuper.

‘Nieuw hart voor Woldendorp’

‘In Noord-Groningen staan de voorzieningen in toenemende mate onder druk, terwijl de behoefte aan goede voorzieningen juist in deze regio groot is’, licht wethouder Jan Menninga in een persbericht toe.

,,De Troef in Woldendorp heeft een belangrijke plek in de samenleving van het dorp. Een initiatiefgroep uit het dorp is op zoek gegaan naar een oplossing waarbij de dorpswinkel open kan blijven met hulp van de dagbesteding.’

Naast vaste medewerkers zullen vrijwilligers bijdragen aan de werkzaamheden in de buurtsuper.

Alle dorpen een dak

Behalve De Troef hebben ook Stichting Dorpshuis Aelous Farmsum (75.000 euro), Stichting Kaarnhoes in Tuikwerd (75.000) en Stichting Dorpshuis De Vinkenhorst in Godlinze (70.000) subsidie gekregen.

Het geld komt uit het programma Alle dorpen een dak . Dit programma maakt het mogelijk dat bijna alle dorps- en buurthuizen in de gemeente Delfzijl subsidie hebben gekregen voor het verduurzamen van hun ontmoetingsplek.

Nieuws

Meest gelezen

menu