Stichting Lezen en Schrijven komt ambtenaren in Groningen leren hoe ze begrijpelijk kunnen communiceren

Foto: Shutterstock.

Stichting Lezen en Schrijven en Stichting ABC verzorgen donderdag 2 september een inspiratiesessie voor ambtenaren die zich bezighouden met laaggeletterdheid en communicatie. Het doel is om de communicatie van de overheid begrijpelijker en toegankelijker te maken.

Dergelijke sessies worden in alle twaalf provincies georganiseerd.

11 procent van Groningers is laaggeletterd

In Nederland is zo’n 12 procent van de beroepsbevolking laaggeletterd, schrijven de stichtingen. ‘Zij hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. En daardoor ook vaak moeite met een computer of smartphone. In de provincie Groningen gaat het om 11 procent van de beroepsbevolking.’

Teksten van overheid zijn te moeilijk

Geke van Velzen, directeur-bestuurder Stichting Lezen en Schrijven: ,,De teksten van de overheid zijn nog steeds te moeilijk. Daar kan en moet nog een hoop verbeterd worden. Wij willen dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daar is heldere overheidscommunicatie voor nodig. Met deze sessies willen wij onze kennis en kunde delen op het gebied van eenvoudig communiceren. In een interactieve workshop laten we deelnemers onder meer kennismaken met eenvoudig schrijven”.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu