'Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen claimt 122 miljoen euro bij NAM'

De stichting WAG en de NAM zaten in september 2015 ook al in de rechtbank. Destijds werd de stichting in het gelijk gesteld, waarna de NAM (tevergeefs) in beroep ging. Foto Archief Kees van de Veen

De stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG) gaat dinsdag een vordering van 122 miljoen euro indienen bij de NAM.

Dat heeft de stichting laten weten aan de bijna 5000 deelnemers aan de slepende procedure, meldt RTV Noord . De WAG eist namens de huizenbezitters dat de NAM hen compenseert voor de jarenlange waardedaling van hun huis als gevolg van problemen door de gaswinning. Er waren al eerder rechtszaken.

Compenseren

Het gerechtshof in Leeuwarden bepaalde in januari vorig jaar dat de NAM woningeigenaren in het aardbevingsgebied in Groningen direct moet compenseren voor de waardedaling van hun huis. De NAM wil de schadevergoeding pas betalen bij verkoop van de woning, omdat dan pas duidelijk zou zijn hoe groot de waardedaling is.

Met de compensatie is een totaalbedrag gemoeid van 122 miljoen euro, concludeert de stichting WAG volgens RTV Noord na een berekening.

Nieuws

Meest gelezen

menu