Stikstoffabriek Zuidbroek nu pas in de herfst klaar. Staatssecretaris Vijlbrief zeer teleurgesteld over grote maandenlange vertraging

Het duurt nog zeker zeven maanden voordat de stikstoffabriek in Zuidbroek operationeel is. Verantwoordelijk staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw, D66) is woest over de immense vertraging bij het geplaagde project.

De drie 65 meter hoge koeltorens van de stikstoffabriek in Zuidbroek, waarmee stikstof uit de lucht wordt gehaald. Het complex is nog steeds niet voltooid. Hoofdaannemer Air Products lag overhoop met de belangrijkste onderaannemer Ballast Nedam.

De drie 65 meter hoge koeltorens van de stikstoffabriek in Zuidbroek, waarmee stikstof uit de lucht wordt gehaald. Het complex is nog steeds niet voltooid. Hoofdaannemer Air Products lag overhoop met de belangrijkste onderaannemer Ballast Nedam. Foto: Archief Corné Sparidaens

De bouwwerkzaamheden aan de eerste van de drie torens zijn volgens de aannemer in het voorjaar klaar. In de zomer wordt de installatie dan getest. Dat laat Gasunie, de eigenaar van de installatie in Zuidbroek, weten. Het gastransportbedrijf verwacht dat deze vanaf oktober volledig operationeel is. Dat meldt het bedrijf nadat ze geïnformeerd is door hoofdaannemer Air Products.

De ene vertraging na de andere

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's