Stones-expo komt naar Groningen. Mick en Keith schitteren nu al in etalage van Mulder Feestartikelen

Ron Wood, Mick Jagger en Keith Richards die binnenkort samen de etalage van Mulders Feestartikelen sieren vanwege de komst van de Stones-expositie naar het Groninger Museum. Eigen Foto

Je hoeft geen Stones-kenner te zijn om in de etalage van Firma Mulder Feestartikelen in Groningen de karikaturen te herkennen van Mick Jagger en Keith Richards.

Thom Mulder van de winkel aan het Gedempte Zuiderdiep maakt er geen geheim van. Hij is Stonesfan. De aankondiging van de expositie The Rolling Stones Unzipped in het Groninger Museum was voor hem aanleiding er iets mee te doen voor zijn winkel. ,,Het is door de coronacrisis een slappe tijd. Al die feestjes en bruiloften die niet doorgaan, dat merk ik wel. Het is tijd voor een beetje reuring, voor iets vrolijks."

Een masker van Charlie Watts blijkt onvindbaar

Mulder ging in zijn voorraad op zoek naar maskers die enige gelijkenis vertoonden met Mick Jagger, Keith Richards en Ron Wood. ,,Die vond ik nog ook. Alleen Charlie Watts kon ik niet vinden. Die laat ik maar zitten."

 

Met pruiken en een bandana heeft hij de drie Stones in zijn zaak. Hoewel Mick en Keith al in de etalage staan, betreft het nog een werk in uitvoering. ,,Ik zoek nog een betere pruik voor Mick. Het gaat me er om dat als je langs de etalage loopt, de Stones in de maskers kunt herkennen." En hoewel hij Ron met zijn scherpe neus en dopogen al aardig geslaagd vindt, wil hij deze nog een beetje bijpunten voordat de karikatuur van Wood in de etalage wordt geplaatst.

Eerder had Mulder een Bowie-etalage

Met de thema-etalage rond de Stones geeft Mulder een vervolg aan de Bowie-etalage die hij inrichtte toen rond de inmiddels overleden popster een expositie in het Groninger Museum te zien was. ,,Ik hoop maar niet dat straks één van de Stones sterft gedurende de expositie. Het valt nooit uit te sluiten want het zijn de jongsten niet meer."

 

Mulder durft nog niet te zeggen of hij een kaartje koopt voor de Stones-expo. Die beslissing valt later. De Bowie-expo heeft hij wel bezocht. Maar als Stonesfan - hij zag de band in Groningen, Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam en in Werchter - valt niet uit te sluiten dat hij straks toch door de gangen van het Groninger Museum wandelt om zich te vergapen aan de Stones-parafernalia.

Ondertussen heeft hij al voldoende plezier beleeft aan de Stones en aan de maskers. ,,Stilzitten leidt tot niks. Dit geeft me energie."

Nieuws

Meest gelezen

menu