Chaos in teststraat: storing bij servers van Testen voor toegang. Mensen die zich op corona willen laten testen voor avondje stappen naar huis gestuurd

Een domper voor iedereen die dit weekend een avondje wil stappen. Er is een storing bij de servers voor Testen voor toegang. Zo zijn in de teststraat aan onder meer de Bornholmstraat in Groningen mensen vrijdagmiddag naar huis gestuurd.

Het is deze vrijdagmiddag voor de teststraat in de Bornholmstraat een drukte van belang. Honderden mensen proberen een negatief testbewijs te scoren, maar vanwege de storing wordt iedereen naar huis gestuurd.

Hannah Lakke (21) stond bijna driekwartier in de rij toen ze te horen kreeg dat haar test niet door zou gaan. Ze wil zaterdag met haar vriendinnen op stap. „We hebben de test maar verplaatst naar zaterdagochtend, 8 uur. Dan weten we zeker dat het niet zo druk is.”

Onduidelijk wat de oorzaak is

Bij meerdere teststraten van Testen voor Toegang loopt de wachttijd vrijdag op door technische problemen in het ICT-systeem, laat de organisatie weten. Er zit vertraging in het mailsysteem, waardoor afspraken minder snel kunnen worden verwerkt.

,,We hebben ook geen idee hoe lang het gaat duren, misschien wel dagen’’, zegt een woordvoerder. ,,Er wordt in ieder geval hard aan gewerkt, dat is het enige dat we kunnen melden.”

Negatieve test op zak

Velen hebben het plan om komend weekend op pad te gaan. Dat kan ‘veilig’ zonder 1,5 meter afstand met een negatieve test op zak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu