Storm Franklin richt bloedbad aan onder kraaien in Groningen: tientallen vogels dood door omwaaien grote boom

Medewerkers van de Dierenambulance zoeken naar kraaien. Foto: Sikkom

Aan de Helperzoom in Groningen-Zuid is zondagavond door de storm een grote boom met tientallen kraaien tegen de vlakte gegaan. Veel van de vogels zijn overleden.

Een buurtbewoner nam na het omvallen van de boom direct contact op met de Dierenambulance omdat ze wist dat tientallen, zo niet honderden kraaien elke dag in die boom zaten. Haar vrees bleek gegrond. Bij aankomst van de dierenambulancebroeders werd snel duidelijk hoe erg de situatie was. ,,Er lagen ontzettend veel dode kraaien”, vertelt een medewerker op Facebook.

Daarnaast bleken tal van kraaien nog in leven te zijn. Maar die zaten veelal bekneld onder de boom. ,,We zagen al die hulpeloze beestjes vechten voor hun leven. Het was verschrikkelijk.”

Hulp van collega’s

Vanwege het grote aantal dode kraaien riep de Dierenambulance hulp in van collega’s, die al klaar waren met werken. ,,Dat wilden ze gelukkig met alle liefde doen en ze waren er snel.”

Tal van levende vogels zijn gered. ,,Ze werden uit het water gevist en onder de takken vandaan gehaald”, vertelt de medewerker. ,,Helaas overleefde niet elke geredde kraai het. De zwaargewonde beestjes hebben we naar de dierenarts gebracht voor euthanasie. De lichtgewonden zitten nu in onze wildkamer tot rust te komen.”

Nieuws

menu