Stormloop op tankstation blijft (nog) uit, wel uitstellers aan de pomp: 'De auto gaf aan dat ik nog 60 kilometer kon rijden'

De historische verlaging van de accijnzen op brandstof leidde vrijdagmorgen niet tot files bij de pomp in Oude Pekela. Ook bij andere tankstations bleef het ondanks de forse verlaging rustig.

Nanny Mulder kon nog 60 kilometer rijden in haar auto. Ze had speciaal gewacht met tanken tot vrijdag 1 april. De regering besloot dat de accijnzen op brandstof vanaf die dag omlaag gaan om de hoge inflatie te bestrijden.

Nanny Mulder kon nog 60 kilometer rijden in haar auto. Ze had speciaal gewacht met tanken tot vrijdag 1 april. De regering besloot dat de accijnzen op brandstof vanaf die dag omlaag gaan om de hoge inflatie te bestrijden. Foto: Huisman Media

Het prijzenbord van de Tango in Pekela, één van de goedkoopste tankstations van Nederland, geeft vrijdagmorgen 2,009 euro voor een liter benzine aan. Nog geen twaalf uur eerder was dat no 2,189. Nanny Mulder heeft speciaal gewacht op de historische daling van de brandstofprijs. ,,De auto gaf aan dat ik nog 60 kilometer kon rijden, erg hè?’’ grinnikt Mulder.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's