Streng deurbeleid bij infoavond

Voor de vijfde informatieavond over de noodopvang bij Beerta geldt een streng deurbeleid. Betrokkenen krijgen een toegangskaart thuisgestuurd. Bij twijfel moet men zich identificeren.

Voor de vijfde informatieavond over de noodopvang bij Beerta geldt een streng deurbeleid. Betrokkenen krijgen een toegangskaart thuisgestuurd. Bij twijfel moet men zich identificeren.

´Geen Lutjebroekster toestanden´

Burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt zegt dat veel inwoners van Beerta zich tijdens de laatste informatieavond hebben gestoord en geërgerd aan mensen die niet uit het dorp Beerta of directe omgeving kwamen, maar toch het woord voerden. ,,Ik wil niemand de mond snoeren, maar onze eigen inwoners moeten toch de kans krijgen hun zegje te doen. Als dat om wat voor reden dan ook niet lukt, moet je maatregelen nemen. Maar het worden geen Lutjebroekster toestanden hoor. De pers is welkom.”

Smit doelt op zijn collega-burgemeester van Lutjebroek die de media op kilometers afstand hield tijdens een discussieavond over de komst van een azc.

Adviezen, tips en meningen

Smit wijst er verder op dat tijdens de vijfde informatieavond vooral over uitvoeringszaken wordt gesproken. Onderwerpen die vooral van belang zijn voor de inwoners van het dorp Beerta, Kromme Elleboog en Oostereinde.

,,Dat de noodopvang er komt, is een gegeven. We willen nu met de Beertsters communiceren hoe nu verder. Hoe gaat het met het openbaar vervoer, waar moet een hek komen, waar bijvoorbeeld een lichtpunt? Al dat soort dingen komen aan de orde. Daarom houden we voorafgaand aan de informatieavond open huis op de noodopvang. Ook voor dit open huis worden mensen persoonlijk uitgenodigd. Tijdens de rondgang kunnen mensen nog adviezen, tips of hun mening geven. Wij hechten sterk aan de mening van de direct-omwonenden.”

Informatieavond

De informatieavond en het open huis vinden op donderdag 25 februari plaats. Twee dagen later komen de eerste vluchtelingen aan in de noodopvang.

De noodopvang biedt plaats aan maximaal duizend vluchtelingen en zal maximaal een jaar open zijn. Eind mei moet het 6 miljoen euro kostende complex in natuurgebied Het Wold worden opgeleverd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu