Stress en wanhoop bij studenten die een kamer in Groningen zoeken. Een lijdensweg vol afwijzingen, valse verwachtingen, frustrerende ellenlange treinreizen en ’vleeskeuringen’

Zo’n 27.000 studenten zijn al maanden vergeefs op zoek naar een kamer. In een jaar tijd is het tekort aan onderkomens in universiteitssteden met 4500 toegenomen. Groningen is de brandhaard van het probleem. Een reportage vol stress, wanhoop en vertwijfeling.

Phaedra Krol is gered! Na vele maanden zoeken heeft ze sinds deze week eindelijk een kamer in studentenstad Groningen. „Ja, ik heb geluk gehad.”

Phaedra Krol is gered! Na vele maanden zoeken heeft ze sinds deze week eindelijk een kamer in studentenstad Groningen. „Ja, ik heb geluk gehad.” Foto: Jos Schuurman

Is er zowaar toch nog iets vrolijks te melden in de tamelijk treurige speurtocht naar een dak boven het hoofd in studentenstad Groningen. Een expeditie met als heilig doel een studentenkamer, waarvoor vaak ook nog veel te veel wordt gevraagd. Lijdensweg vol afwijzingen, valse verwachtingen, frustrerende ellenlange treinreizen en ’vleeskeuringen’.

Nieuws

Meest gelezen

menu