Strijdlustig RTV GO wil absoluut nog niet op zwart; donateursactie moet lokale zender in Winschoten redden

De radio- en televisiezender RTV GO in Winschoten, die uitzendt in de hele gemeente Oldambt, geeft zich nog niet gewonnen. De gemeente wil de zender wegbezuiningen.

Liesbeth Jansen voorzitter van RTV GO.

Liesbeth Jansen voorzitter van RTV GO. DvhN/Archief

RTV GO moet blijven, luidt het credo. Bestuur en vrijwilligers gaan er alles aan doen om de zender in de lucht te houden. Op zwart gaan lijkt nog geen optie.

Scala aan tips en bemoedigende woorden

Vorige week leek het doek te zijn gevallen, nadat de raad van de gemeente Oldambt besloot 15.000 euro te bezuinigen op de omroep. De tik kwam keihard aan, maar na twee bestuursvergaderingen en een scala aan tips en bemoedigende woorden van bedrijven en meelevende mensen, hangt de vlag er heel anders bij.

,,We geven ons niet zomaar gewonnen”, zegt een vastberaden voorzitter Liesbeth Jansen. ,,Zodra we de beschikking van de gemeente ontvangen tekenen we bezwaar aan. Wordt het besluit niet teruggedraaid, dan gaan we de Nederlandse Lokale Publieke Omroep (NLPO) en het Commissariaat voor de Media inschakelen.”

Ondertussen werken de vrijwilligers verder aan de programma’s en wordt ook een begin gemaakt met nieuwe programma’s voor het volgend jaar. ,,We kunnen dat niet op zijn beloop laten. Als we straks wel verder gaan moet alles in gereedheid zijn.”

Donateursactie begint bij raadsleden van Oldambt

Op advies van de gemeenteraad wordt binnenkort begonnen met een donateursactie. Daarbij zullen de raadsleden als eerste worden benaderd. ,,Zij hebben aangegeven dat we een goede zender zijn en dat het jammer is dat de bezuiniging moet worden doorgevoerd. Ze kunnen de daad bij het woord voegen en donateur worden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Winschoten
menu