Stripmuseum toont lp-hoezen

Stripmuseum toont lp-hoezen

Met Comic Sonic haakt het Nederlands Stripmuseum in Groningen zaterdag 16 januari in op het muzikale geweld van de festivals Eurosonic en Noorderslag. Deze evenementen bepalen volgende week vanaf woensdag de toon in de Martinistad.

 

Met Comic Sonic blaast het Stripmuseum vanuit haar discipline een partijtje mee. Comic Sonic is een expositie over strips en muziek. Belangrijk onderdeel is de expositie van honderden getekende lp-hoezen, een selectie uit de verzameling van Patrick van Gelder. De hoezen zijn te zien in de Marten Toonderzaal in het museum.

De tentoonstelling beoogt een visueel festival te zijn waarin werk getoond wordt van bekende en minder bekende Nederlandse striptekenaars, postermakers en jonge getalenteerde kunstenaars. Bij elkaar bieden de tekeningen, posters, strips en illustraties een gevarieerd beeld van de relatie tussen strips en muziek.

Buiten het Stripmuseum is in Groningen op verschillende plekken aan muziek gerelateerd werk van striptekenaars te zien. Zo is bij platenzaak Headline in de Steentilstraat tot en met 19 maart werk van Typex en Roel Smit te zien. De Vera Art Division toont tot 16 april in club Vera posters en bij Simplon is tot 1 maart werk van Andreas van Iterson, Dimitri Jansma en Michiel Baumgarten te zien. Ook elders in de stad duiken werken van striptekenaars op.

Op de foto's elpeehoezen van The Rousers door Joost Swarte, BGK door Peter Pontiac en Toy Factory door Eric Schreurs.

Nieuws

Meest gelezen

menu