Student zonder dak kan nog heel 2021 in noodopvang van de gemeente Groningen terecht (en begin volgend jaar zijn er zo'n 350 nieuwe studentenhuizen gereed)

Een deel van de noodopvang voor Groningse studenten zonder kamer blijft tot eind december open. Ook komen er extra tijdelijke woonplekken bij: woningbouwcorporatie Patrimonium heeft leegstaande huizen ter beschikking gesteld.

De Turkse studente Derya Sinanoglo (23) uit Istanbul slaapt sinds ruim twee weken op het eenpersoonsbed nummer 22 in de enorme slaapzaal in de noodopvang van The Village.

De Turkse studente Derya Sinanoglo (23) uit Istanbul slaapt sinds ruim twee weken op het eenpersoonsbed nummer 22 in de enorme slaapzaal in de noodopvang van The Village. Foto: Jan Willem van Vliet

Het gaat om vijf woningen verspreid over de stad, waar in totaal 15 studenten een kamer kunnen krijgen. Ze mogen er blijven tot eind december. Het Martini House aan de Donderslaan, met in totaal 125 plekken waarvan er momenteel 10 vrij zijn, blijft ook tot eind december beschikbaar.