Studenten Hanzehogeschool Groningen krijgen in nieuw schooljaar gemengd onderwijs: online en offline

Henk Pijlman. Foto: Hanzehogeschool Groningen

Gemengd onderwijs wordt het nieuwe normaal voor studenten aan de Hanzehogeschool Groningen. Studenten van de hogeschool krijgen vanaf het nieuwe schooljaar onderwijs op afstand waar mogelijk en fysiek onderwijs waar de overheid daar ruimte voor geeft.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus wordt sinds half maart geen fysiek onderwijs meer gegeven op de Hanzehogeschool. Waar mogelijk wordt wel online onderwijs gegeven. Ook andere activiteiten als open dagen en meeloopdagen maar ook tentamens worden sinds maart online georganiseerd.

‘Zoeken naar de juiste balans’

‘Ons onderwijs gaat net als de afgelopen maanden gewoon door. We hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met het online onderwijs en leren nog steeds elke dag’, meldt bestuursvoorzitter Henk Pijlman in een persbericht.

‘Het zal in het begin ongetwijfeld zoeken zijn naar de juiste balans. Onze medewerkers werken hard om die combinatie van online en offline onderwijs voor elkaar te krijgen en dat gaat lukken. We heten onze studenten dus ook komend studiejaar weer van harte welkom, zoveel mogelijk óp onze campus en waar nodig online.’

Harde knip komt voor een aantal groepen te vervallen

Het ministerie van Onderwijs Cultuur & Wetenschap heeft bovendien bepaald dat vanwege de coronacrisis de zogenaamde harde knip, waarbij studenten het diploma van hun vooropleiding behaald moeten hebben voordat zij aan een vervolgopleiding bij een hbo-instellingen kunnen beginnen, voor een aantal groepen voor komend studiejaar komt te vervallen.

Mbo- en associate degree-studenten kunnen al voorwaardelijk instromen als ze hun opleiding nog niet helemaal hebben afgerond, op voorwaarde dat zij aan het einde van het kalenderjaar hun mbo- of associate degree-diploma hebben.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu