Studenten Hanzehogeschool maken documentaire over bloedbad Oradour sur Glane: 'Het verhaal is niet bekend bij het grote publiek'

Een vakantiehuis leidde vijf studenten van de Hanzehogeschool voor een documentaire naar een onbekend bloedbad tijdens de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk.

Studenten van de Hanzehogeschool maakten een documentaire over Oradour-sur-Glane. V.l.n.r. Charlotte Bouret, Holly Jansen, Sarah van der Meulen en Lisa Burkett. Lieke Blom ontbreekt op de foto.

Studenten van de Hanzehogeschool maakten een documentaire over Oradour-sur-Glane. V.l.n.r. Charlotte Bouret, Holly Jansen, Sarah van der Meulen en Lisa Burkett. Lieke Blom ontbreekt op de foto. Foto: Geert Job Sevink

Op 10 juni 1944 werd Oradour sur Glane opgeschud door een Duitse divisie. De mannen uit het dorp werden in schuren vastgezet, terwijl de vrouwen en kinderen in de kerk werden opgesloten. De schuren werden doorzeefd met kogels en de kerk werd in brand gestoken. Het dorp ging in vlammen op en 642 mensen werden vermoord.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's