Studentencorps Vindicat weer in opspraak

Studentenvereniging Vindicat is in verlegenheid gebracht door incidenten die aan de kaak zijn gesteld door stadsblog Sikkom.

Het zou gaan om wangedrag bij de Sushi Mall en rugbyvereniging GSRC. Zondag 3 septembers gingen meerdere Vindicathuizen, in totaal rond de tweehonderd studenten, een etentje in de Sushi Mall als afsluiting van het hospiteerweekend. Volgens bronnen van Sikkom is er personeel geschoffeerd, een deur ingetrapt, wijn gestolen, gegooid met glazen, geplast tegen de muur en moest de politie erbij komen.

Verschillende reacties

Medewerkers van de Sushi Mall reageren verschillend. Volgens een manager viel het reuze mee. Inderdaad heeft de Sushi Mall de dag daarna extra moeten schoonmaken, maar dat is volgens hem normaal als er zoveel eters zijn geweest. Ook een medewerkster zegt dat er van een mug een olifant is gemaakt. Een andere medewerkster verklaart echter wel dat het ‘heel vervelend’ was en dat er inderdaad met glas is gegooid. Alle drie zeggen ze dat er geen schade was.

De politie kreeg die avond meldingen van omwonenden vanwege geluidsoverlast. Agenten hebben volgens de woordvoerder van de politie een aantal jongeren die op straat stonden verteld dat het zachter moest. Dat is gebeurd, aldus de woordvoerder.

Maatregelen

Stijn Derksen, de net afgetreden rector van Vindicat, heeft zondag geïnformeerd naar het incident. ,,Twee bedrijfsleiders van de Sushi Mall vertelden mij dat er, los van wat gebroken glas, geen schade is en dat we volgend jaar weer welkom zijn. Maandagochtend willen wij van alle huisoudsten horen wat er is gebeurd. Mocht alsnog blijken dat leden over de schreef zijn gegaan zullen we maatregelen treffen.’’

Puinzooi bij GSRC en GRC

Na de publicatie over de Sushi Mall kreeg Sikkom ook een tip dat Vindicat-studenten na een feestje woensdag het clubhuis en de kleedkamers van rugbyclub GSRC, een subvereniging van Vindicat, en voetbalclub GRC zo’n puinzooi achterlieten dat er een schoonmaakbedrijf ingehuurd moest worden. Voorzitter van GRC Henk Mekenkamp wilde daar zondag niet op reageren omdat hij onvoldoende informatie had.

Derksen heeft van het bestuur van GSRC begrepen dat na een feest woensdagavond inderdaad nog niet was opgeruimd toen een andere partij, voor GSRC onverwacht, gebruik wilde maken van de faciliteiten. ,,Een schoonmaakploeg van het sportpark heeft toen opgeruimd. GSRC heeft het sportpark aangegeven de factuur te zullen betalen. Wij willen van de schoonmaakploeg nog wel horen of de ‘ravage’ inderdaad meeviel, zoals het GSRC-bestuur aangeeft.’’

Reactie RUG en Hanzehogeschool

Geweld tijdens de ontgroening en seksisme in de vereniging waren voor universiteit, hogeschool en gemeente afgelopen jaar reden om verandering van het studentencorps te eisen, waarmee het corps aan de slag is gegaan. De Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool willen niet reageren voordat ze alle feiten op tafel hebben.

Nieuws

Meest gelezen

menu