Studentenvereniging Dizkartes uit Groningen zamelt in Charity Week geld in voor Wensambulance Noord-Nederland

Eindscore van een vorige Charity Week. Foto: Archief/ Eigen foto

Studentenvereniging Dizkartes uit Groningen houdt van maandag 14 tot en met vrijdag 18 februari haar traditionele Charity Week. Ze zamelt die week geld in voor Wensambulance Noord-Nederland.
Lees meer over
Stad

Om geld in te zamelen kunnen de circa duizend leden van de ‘de grootste gelijkwaardige studentenvereniging van Nederland’ anoniem rozen versturen naar andere studenten en een professionele pasfoto laten maken. Ook vindt een veiling plaats.

Omdat de volledige capaciteit van de sociëteit nog niet kan worden benut, vinden daarnaast online activiteiten plaats om geld op te halen. Zo kunnen de studenten bieden op plantenstekjes, deelnemen aan een silent disco en kandidaten raden bij een eigen versie van het televisieprogramma The Masked Singer .

Wensen terminale zieke mensen vervullen

De opbrengst komt ten goede van Wensambulance Noord-Nederland , een stichting die wensen vervult voor terminale zieke mensen. ,,Het afgelopen jaar heeft ons geleerd dat mooie momenten creëren soms lastig kan zijn. De pandemie heeft ons creatief leren omgaan met het normale leven”, licht Elsa Roorda van Dizkartes toe.

,,Voor terminaal zieke mensen is deze mogelijkheid er niet, daarom willen wij als studenten – juist nu er meer mogelijk is – ons steentje bijdragen om de Wensambulance deze wensen in vervulling te laten brengen.”

Nieuws

menu