Supporters FC Groningen voeren actie bij de Euroborg: 'Wij willen weer los'

Supporters van FC Groningen protesteren buiten het stadion omdat maar een klein deel van het publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijd. Foto: Peter Wassing

‘De drang naar binnen te gaan is nog niet zo groot geweest. De tijd van stilzitten is voorbij . We willen weer los.’ Dit stond in de oproep van de FC Groningen-aanhang van de Noordtribune.

Zo’n tweehonderd supporters verzamelden zich zondagmiddag voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles voor het stadion. Niet om naar binnen te gaan. Uit protest bleven ze buiten. Want: ‘Met de huidige regelgeving is het onmogelijk om het voetbal te beleven op de manier zoals wij dat willen.’

Al na een paar minuten na aanvang van de wedstrijd - er werd gescoord - kon het eerste feestje worden gevierd. In het stadion moet dat te horen zijn geweest, want vanuit buiten gezien oogden de tribunes vooral leeg.

Vanwege de coronamaatregelen mogen de voetbalstadions momenteel maar voor een derde zijn gevuld. De FC-aanhang pleit voor een bezetting van twee derde. Veilig en er is dan voldoende plek om alle seizoenkaarthouders binnen te laten, aldus supportersgroep van de Noordtribune.

De protestactie verliep zo gemoedelijk dat het kleine beetje vuurwerk dat werd afgestoken erbij in het niet viel.


Nieuws

menu